Galéria 2016/2017

 Az Aradi Vértanúk Emléknapja

 

  

   

  

                                                        


 

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60.évfordulója alkalmából

2016. október 25-én a Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola diákjainak és tanárainak társaságában közös megemlékezést tartottunk iskolánkon az 1956 –os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Vendégeink az iskolánkat a Rákóczi Szövetség Diákutaztatás 2016 programja keretén belül keresték fel. Az említett program keretében 104 Kárpát-medencei középiskola több mint 4000 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához. Az ünnepi megemlékezés a polgári diákok kultúrműsorával kezdődött, azt követően pedig a mi diákjaink járultak hozzá rövid programmal a színvonalas emlékműsorhoz, Balogh tanárnő, Czikó tanárnő és Chovan tanár úr vezetésével.  A megemlékezés után vendégeink városnéző sétán vettek részt a 2016. év Csemadok Életmű Díjas Böszörményi tanár úr és Belá tanárnő kíséretében, melynek során Losonc nevezetességeit tekintették meg.  A kellemes nap zárására végül a füleki várban került sor. Bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk, ezúttal Polgáron.  

  

  

  

 


 

Budapest

        Az 1956-os forradalom 60.évfordulója alkalmából az I.D és a II.D osztály 2016.október 26-án Budapestre látogatott. Az első állomás a Terror Háza volt, mely a szabadságért harcolóknak állít méltó emléket.Délután a törvényhozás otthonába, az Országházba látogattunk. Megcsodáltuk ezt a káprázatos, felbecsülhetetlen értékű épületet, benne a Szent Koronával és a koronázási ékszerekkel. A napot a József Attila Színház előadásának megtekintésével zártuk.

 

 

                                             

                                             

                                       


 

                 Elsőseink avatása

2016. november 11-én megrendezésre került iskolánkon az elsős diákok ünnepélyes avatása. Ez alkalommal a hagyományoktól eltérően történt. Az avatást a salgótarjáni Kerek Perec Egylet  meseszínháza tette különlegessé, nemcsak elsőseink, hanem másodikos és harmadikos diákjaink számára is. Előadásuk során diákjaink a mese főszereplői lehettek, menyasszonyként, vőlegényként, gazdaként, gazdasszonyként, királyként, kismalacként, és ördöggént is. Az elsősök avatása eskütétellel végződött, és mivel nagyon szépen helyt álltak a mese szereplőiként, vastapssal és egy kis édességgel is jutalmazta őket a közönség. Köszönjük a Kerek Perec Egyletnek, és elsőseinknek is, hogy „mesével fűszerezték életünket”!

 

 

 

 

 

 


 

 Mikulás - délelőtt

A 3. D osztály örömmel pezsdítette fel az iskola életét egy rendhagyó Mikulás-délelőttel. Meghívta az osztályba az első és második évfolyam tanulóit egy kis édességre, közös táncra és éneklésre.  

Lörincz Éva, III. D
       
                 
 
                                 

 

Anne Frank Naplója

2016. december 13-án iskolánk diákjai színházi feldolgozásban tekinthették meg Anne Frank naplóját. Anne, egy tizenhárom éves kislány volt, aki a náci zsidóüldözés miatt két évig 1942–1944-ben családjával egy amszterdami ház rejtekében bujkált. Egész idő alatt naplót vezetett a család titkos életéről, mindaddig, míg fel nem jelentették és el nem hurcolták őket a koncentrációs táborba. A kislány megható története, és családja szomorú sorsa mély nyomott hagyott szívünkben, rávilágított sok olyan dologra az életünkben, amit természetesnek veszünk, és közben elfelejtjük értékelni. 
 
  

"Poznaj slovenskú reč"

Dňa 24. 1. 2017 sa na našej škole uskutočnila súťaž Poznaj slovenskú reč, ktorá je zameraná na previerku vedomostí a jazykovej zdatnosti žiakov z tried s vyučovacím jazykom maďarským. Súťaž bola tento rok veľmi zaujímavá a vyrovnaná. Zo všetkých tried sa prebojovali tí najlepší, takže porota nemala ľahkú úlohu. Gratulujeme dievčatá, boli ste naozaj šikovné, držíme palce na krajskom kole.

Umiestnenie žiakov:

1. miesto – Noémi Nagyová  (II.D)

2. miesto – Alexandra Medeová  (III.D)

3. miesto – Miriam Mihályiová (I.D)

                                                                                                                    Pt

 

                   

                   

                   


 

1848. március 15 – i ünnepség

 

„Vannak napok, melyek nem szállnak el,

de az idők végéig megmaradnak,

mint csillagok ragyognak boldogan

s fényt szórnak minden születő tavasznak.“

(Juhász Gyula: Március idusára)

 

2017. március 15-én iskolánk magyar tagozatos tanárai és diákjai ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének napjáról, március 15-éről. E nemzeti ünnepre méltón lehet büszke a magyarság, hiszen 1848. március 15-én példaértékűen cselekedtek a márciusi ifjak, mikor szabadságukért szembeszálltak az elnyomó hatalommal.    

       Pt

 


 

Ismerd meg a szlovák nyelvet!

A Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet! elnevezésű szlovák nyelvművelő verseny az egyik legismertebb, már hagyománnyal rendelkező verseny a magyar tannyelvű iskolák diákjai számára. 2017. április 10-én a losonci Kármán József Alapiskolán került megrendezésre a verseny kerületi fordulója. Iskolánkat Nagy Noémi (II. D) és Mede Alexandra (III.D) képviselte. Nagy Noémi a III. helyen végzett, ezért iskolánkat az országos fordulón is képviselni fogja. Ügyesek voltatok lányok, gratulálunk!

Pt


Budapest szívében

 

2017. május 3-án az első évfolyam diákjai ellátogattak a Budapest szívében, mintegy 18 hektárnyi területen elterülő Fővárosi Állat - és Növénykertbe , amely 1072 állat - és 2000 növényfaj otthona. Állatkerti sétánk során szerencsére a napsugarak kísértek minket és kellemes hangulatban tudtuk megfigyelni 7 kontinens élővilágát. Élvezhettük a barátságos gyűrűsfarkú makik testközeli társaságát, nézhettük a tigrisek etetését, vártuk a jegesmedvék csobbanásait, csodáltuk a vízilovak víz alatti szunyókálását, felfedeztük a Varázshegy rejtelmeit és jót nevettünk a kis szurikáták csínytevésein, megismertük Sisit - a zsiráfot, Ashát – az elefántot, Skippyt – a pingvint és Rozit – a zebrát, és még a ráják simogatására is összeszedtük a bátorságunkat.

                                                                                                                          Pt 

 

 

 

 

TOPlist